Kako deluje

Postavitev razglednice

Pokažejo se vam možnosti postavitve razglednic. Razglednice so razdeljene po kategorijah. V kolikor ne izberete nobene postavitve, se vam avtomatsko naložijo vse postavitve.

S klikom na gumb Preglej vse, boste pregledali vse postavitve v določeni temi.
S klikom na izbrano razglednice, se vam bo njena postavitev odprla v naslednjem koraku.

Oblikovanje razglednice

Odprlo se vam je okno oblikovanje razglednice. Tukaj lahko oblikujete vašo razglednico z naslednjimi ikoncami.

V levem zgornjem kotu, se vam izpiše postavitev razglednice, katero ste izbrali s klikom v prejšnjem koraku. V kolikor v prejšnjem koraku niste izbrali postavitev razglednice lahko v tem polju izbirate med vsemi postavitvami, ki so na voljo.
Besedilo dodate s klikom na gumb Okvir z besedilom in nato kliknete na želeno mesto na razglednici. Pojavil se vam bo okvirček v katerem piše Moje Besedilo. Izbrišite napis moje besedilo in vtipkajte poljubno besedilo.

Na desni strani v okvirčku Lastnosti, lahko besedilo oblikujete tako, da izberete želeno:

 • barvo,
 • velikost,
 • vrsto pisave,
 • poravnavo in
 • globino besedila.

S klikom na puščico, kot je prikazano na sliki, se vam odprejo stili pisave. S klikom na ime stila pisave, izberete stil vaše pisave, s katero nato pišete po razglednici.
S klikom na puščico, kot je prikazano na sliki, se vam pri lastnosti pisave Velikost odpre velikost pisave, katero s klikom določite.

Pri lastnosti pisave Barva, imate majhen kvadratek, v katerem je izbrana barva vaše pisave. Če vam ta ni všeč, lahko s klikom na kvadratek odprete celotno paleto barv. S klikom izberite novo barvo.
Pri lastnosti pisave Oblika, lahko izbirate med obliko pisave. S klikom na gumb B, boste poudarili vašo pisavo, s klikom na gumb I, pa boste vašo pisavo naredili ležečo.
Pri lastnosti pisave Poravnava s klikom na prvi gumb poravnate vaše besedilo levo. S klikom na drugi gumb, boste poravnali vaše besedilo na sredino, s klikom na tretji gumb (kot je prikazano na sliki) pa boste vaše besedilo poravnali desno.
Pri gumbu Razvrstitev po globini, vplivate na prekrivanje vašega besedila in sicer katero besedilo bo bolj v ospredju in katero bo bolj v ozadju. Z večkratnimi kliki na stolpce, lahko vašo izbrano besedilo naredite bolj izstopajoče oziroma manj izstopajoče od ostalega besedila.
Pod okvirkčom za besedilo so že pripravljene predloge za pomoč pri izdelavi razglednice. Predloge so urejene po kategorijah, v kolikor pa ste prijavljeni se vam bodo kot predlog pojavile tudi slike, ki ste jih naložili na svoj uporabniški račun.
Izbirate lahko med oblikami, ozadji in okraski. To so predpripravljene oblike, katere lahko s potegom prenesete na razglednico.
V levem spodnjem kotu okna se nahaja gumb Prebrskaj na računalniku, s katerim lahko s potegom na stran dodajate svoje slike, zemljevide, žige itd., vključite pa lahko tudi svoj logotip.

Kliknite na gumb Prebrskaj na računalniku. Odpre se vam okno, v katerem poiščite želeno sliko in kliknite na gumb Odpri. Slika se vam bo pokazala pod oziroma poleg gumba Prebrskaj na računalniku.

Velikost slik lahko poljubno spreminjate s klikom na kvadratek ki se nahaja na robovih slike. S klikom na sliko lahko sliko tudi prestavljate, prav tako jo lahko obrnete s klikom na krogec, ki je postavljen nad sredinskim zgornjim kvadratkom. V kolikor vam izbrana slika ni všeč, lahko enostavno kliknite na rdeči kvadratek X desno zgoraj in slika se vam bo izbrisala.

Po izbiri in postavitvi slik se vam ob desni strani v okviru Lastnosti vam odprejo nove možnosti urejanje slik, in sicer:

 • filtri,
 • korekcija in
 • razvrstitev po globini.

Filtri

Z uporabo filtrov lahko vašo sliko s klikom na gumb spremenite v:

 • črno-belo,
 • dodate starinski videz s črno-rumeno barvo in
 • ustvarite negativ.

Korekcija

S premikom označenih krogcev lahko vsaki sliki določite:

 • svetlost,
 • kontrast in
 • povečate ali zmanjšate vsebovanost barv (barvni ton in nasičenost).

Kakovost vaše slike se vam pokaže pod lastnosti slike, kjer vam piše Kvaliteta slike. Več kot je zvezdic, bolj je kvalitetna slika..

Razvrstitev po globini

Slike ali predloge lahko razvrstite po globini tako, da najprej kliknete na eno izmed slik, nato pa kliknete na enega izmed stolpcev, ki se nahajajo pod gumbom Razvrstitev po globini. Razvrstite lahko navzgor ali navzdol, efekt globine slike pa se vam bo avtomatsko pokazal na vaši razglednici.

Ko ste zaključili z oblikovanjem sprednje strani razglednice, v skrajnem spodnjem oknu kliknete na gumb Zadnja stran ter po istem postopku oblikujte slike in besedila na zadnji strani razglednice.

Na zadnji strani še ne vnašajte naslovnikov! Ko ste oblikovali zadnjo stran, kliknite na gumb Nadaljuj, ki se nahaja desno spodaj.

Vnašanje naslovnikov

V spodnjo preglednico dodajte naslovnike katerim želite poslati razglednico. Dodate lahko več naslovnikov.
Naslovnike lahko dodajate z vnosom posameznega naslovnika, prenos iz .xls (excel) datoteke in prenosom iz imenika.

Vnos posameznega naslovnika opravite tako, da kliknete na gumb Vnesi naslovnika, nato v prazna polja vnesite podatke o naslovniku. Obvezno izpolnite polja, ki so označena z zvezdico. Bodite pozorni na velike in male začetnice.

Ko ste zaključili z vnašanjem podatkov o naslovniku, kliknite na gumb Potrdi (dodan naslovnik se prikaže na levi strani okna). Ko vnesete vse naslovnike, se vam bodo naslovniki prikazali v preglednici spodaj.

V kolikor imate uporabniški račun in ste že pošiljali razglednice, so se vaši naslovniki shranili v vaš imenik. Naslovnike lahko preprosto prenesete iz imenika s klikom na gumb Prenesi iz imenika.

Če želite vnesti naslove iz excelove datoteke, lahko to storite s klikom na gumb Prenesi iz datoteke.

S klikom na gumb svinčnik, lahko uredite vnešenega naslovnika. S klikom na rdeči križek, pa enostavno izbrišete naslovnika, če ga ne želite imeti med naslovniki.


Pregled naročila

Odprlo se vam je okno pregled naročila. Preverite vašo razglednico in obračun.

Levo se vam pokaže vaša izdelana razglednica.

Desno se vam izpiše obračun.

Registracija


Prijavite se z vašim osebnim uporabniškim imenom in geslom, če ste že registriran uporabnik, sicer si ustvarite svoj registracijski račun.

Če se še niste registrirali, to storite tako, da kliknete na gumb Registracija uporabnika. Nato izpolnite prazna polja z vašimi podatki. Sporočilo o registraciji boste prejeli na e-naslov, kjer ga morate potrditi s klikom na povezavo. Podrobnejša navodila boste prejeli po e-pošti. Pri prijavi bodite pozorni na velike in male črke.


Opravi plačilo

Izberite način plačila. Na voljo imate naslednje možnosti (plačilo izberete s klikom v okroglo polje, ki se nahaja pred želenim načinom plačila):

 • plačilo po predračunu,

 • plačilo s plačilno kartico,

 • plačilo s plačilnim sistemom PAYPAL,

 • plačilo z Moneto - Simobil, Mobitel.

Izberite možnost plačila s klikom na krogec, ki se nahaja pred vrsto plačila, nato pa kliknite na gumb potrdi. Sledite navodilom plačila.

Vaše naročilo bo po izvedbi tega koraka uspešno oddano.


Mnenja uporabnikov
Uroš, fotograf
Ukvarjam se z ljubiteljskim fotografiranjem. Prijatelji so me vedno prosili za slike, ki sem jih do sedaj pošiljal kar po e-pošti. Seveda so me kmalu začeli prositi, da jim slike natisnem. Sedaj sem našel novo rešitev! Zanimive fotografije z zadnjega potovanja pošiljam v obliki razglednice! In kar je najlepše - razglednice pošljem kar iz države, v kateri se nahajam, pa še poceni je vse skupaj! Vse, kar potrebujem, je računalnik ali prenosni telefon! Razglednica prispe k znancem pred mojo vrnitvijo v domovino! In še ena prednost -v hotelski recepciji razglednice ne morejo založiti!
Anja in Tomaž
Kot mlad par sva se preselila v novo stanovanje. Prijateljev nisva želela po telefonu obveščati o vselitveni zabavi. Želela sva jih obvestiti pisno, a nama zaradi pomanjkanja časa to ne bi uspelo. Po naključju sva izvedela za razglednico, ki se nama je zdela zelo zanimiva ideja. Sedaj to rešitev redno uporabljava, in to ne samo takrat, kadar vabiva na zabave!
Sara, podjetnica
Po nasvetu prijatelja sem uporabila razglednice v poslovne namene. Sedaj večino svojih strank obveščam na ta način. Zdi se mi hiter, preprost in učinkovit način pridobivanja novih strank in vzdrževanja stikov z rednimi strankami. Z razglednicami pa rada pošljem strankam tudi kupone ugodnosti, pri čemer poskušam z izborom motiva navdušiti stranke, da bi se čim prej odločile za nakup.

Magda Veselinovič
Sprva nisem opazila uporabnosti tovrstnega komuniciranja. Sedaj pa vidim, da mi kot samostojni podjetnici tovrsten pristop zelo koristi. Razglednice pošljem vsakič, ko imam nove akcije ali dobim novo blago v trgovini. Na ta način lahko o novostih obvestim svoje obstoječe stranke.

© 2010 Pošta Slovenije Pravna obvestila
izdelava: MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?